Skip to main content

Реабілітація

В комунальному некомерційному підприємстві «Міська дитяча клінічна лікарня №24» Харківської міської ради   організовано  надання медичних послуг за напрямками «Медична реабілітація дорослих та дітей від трьох років з ураженням опорно-рухового апарату», «Медична реабілітація дорослих та дітей від трьох років з ураженням  нервової системи».

Створена мультидисциплінарна реабілітаційна команда з великим досвідом роботи у складі: лікаря ортопеда дитячого, лікаря невролога дитячого, лікаря з фізичної та реабілітаційної медицини, ерготерапевта, фізичного терапевта, психолога,  інструктора з лікувальної фізкультури, сестри медичної з масажу,   Також забезпечена наявність реабілітаційного  обладнання відповідно до переліку.

Членами команди з медичної реабілітації проводяться реабілітаційні заходи пацієнтам,  які потребують надання послуг з медичної реабілітації  з хронічними порушеннями опорно-рухової системи, станів після травматологічних пошкоджень хребта та кінцівок, порушень нервової системи.  Забезпечено проведення первинного реабілітаційного обстеження, постановка реабілітаційного діагнозу та складання індивідуального реабілітаційного плану з використанням специфічних для конкретної нозології міжнародних стандартизованих інструментів обстеження та оцінки  відповідно до складеного індивідуального реабілітаційного плану та моніторингу стану пацієнта/пацієнтки.          Фахівцями здійснюється  поточний контроль за виконанням та коригування індивідуального реабілітаційного плану. Проводяться лабораторні та інструментальні обстеження  відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я. Відповідно до нозології та стану пацієнта проводиться консультування пацієнта лікарями інших спеціальностей,  психологічний супровід пацієнтів з ураженням нервової системи. Забезпечена організація навчання пацієнтів/родини/доглядачів особливостям догляду, запобіганню можливих ускладнень та дотриманню рекомендацій.

Наші спеціалісти практикують індивідуальний підхід до кожного пацієнта, враховуючи специфіку організму, психологічний стан та загальний стан здоровʼя пацієнта і реабілітаційного випадку. Уважно вивчають історію хвороби, при потребі, консультують у суміжних спеціалістів, що дає можливість краще корегувати любу реабілітаційну програму і швидше та ефективніше покращити стан здоровʼя.